Frans Smeding

Achterliggende gedachte:
De filosofie van ‘Slow art’ vindt in mijn werk weerklank omdat ik vaak tientallen keren dezelfde locatie of mensen schilder. Wat me boeit zijn veranderingen, momentane en structurele. En om dingen anders te zien of gaan zien dan ik eerst zag en dacht. Dat doe ik door er in te duiken en steeds terug te keren. Mijn onderwerpen zijn herkenbaar en wisselen van figuratief naar vrij abstract. De ontwikkeling in de series en ook mijn trouw aan het onderwerp zijn ‘slow’ te noemen. Mijn creatieve actie is denk ik zeker zo interessant als de output; de actie wil ik vooral tonen.Plan:
• werk exposeren in pure vorm; schilderijen en tekeningen van een of meer locaties tonen op manier dat ze vers van de pers zijn. Ik denk aan 2 à 3 opgehangen lakens waarop ik dan werk bevestig (heb ik ervaring mee).
• ter plaatse ben ik aan het schilderen. Een zicht op de achtertuin en Walburgis, een raam met invallend zonlicht, voor op straat. Een serie van 30-45 minuten werken van verschillende tijd van de dag; als startpunt. Mogelijk ontwikkelt de serie zich naar aanleiding van gebeurtenissen tijdens de expo.