justJust

Labyrint

Hoe tot de kern te komen in een tijd dat informatie zich verspreidt met de snelheid van het licht. Informatie met zo’n grote verscheidenheid dat de essentie maar zo gemist kan worden. Meer en meer leven we in een tijd waar we zelf als vreemde bij betrokken zijn. Dit Labyrint vraagt stapsgewijs stil te staan bij vragen die ons naar een kern voeren in het tempo van een kern.
Hoe verder wij vervolgens weer van de kern verwijderd raken, is in de labyrintwand verbeeld als het verdwijnen van de permafrost. Het verdwijnen van de barre nietsontziende natuur naar ‘gecultiveerdheid’ die al gauw exploitatie heet.
Wie bent U dan nog?

justJust (1950) is beeldend kunstenaar vanuit het conceptueel perspectief. Na zijn werken als creatief therapeut in de geestelijke gezondheidszorg maakte een aantal land-art projecten, had solo exposities: ‘Sprookjes in de kelder’, panorama IJssel-Zutphen en SKUUN. Daarnaast nam hij deel aan enkele groepsexposities, waaronder ‘Hoog van de Toren’, hier bracht hij met zijn metersgrote sculptuur een ode aan het ‘Zutphens Liedboek’.

www.justjust.nl